Școala TV

Noul Hub PROEDUS oferă vizitatorilor experiențe vizuale-multimedia care le dezvoltă copiilor capacitatea de a transmite informația în imagini. Peste 2.500 de copii și adolescenți au beneficiat, de la deschidere până în prezent, de sesiuni specifice acestui domeniu. Sesiunile multimedia îi învață cum să vorbească în fața camerei, cum funcționează un green screen, care sunt tehnicile de copywriting și storytelling, cum să editeze un video sau o fotografie, dar și cum pot deveni vloggeri de succes sau care sunt job-urile și competențele viitorului. În cadrul mini studioului de radio, vizitatorii își pot antrena și înregistra vocea. La sesiunile de dicție și expresivitate, tinerii învață cum să pronunțe corect cuvintele, să-și regleze ritmul și volumul vocii, dar și modul în care pun accent pe cuvinte. 

Toate conținuturile audio-video-foto realizate de vizitatori în cadrul studioului multimedia sunt instrumente de educare, informare și promovare, în contextul în care interesul tinerilor fată de conținutul text îmbinat cu cel multimedia este în creștere.

Laboratorul de științe

Copiii pot explora lumea fascinantă a științei prin experimente chimice, adaptate în funcție de vârsta acestora. Această activitate le stimulează copiilor creativitatea și pofta de cunoaștere. De experiența celor peste 400 de experimente din cadrul laboratorului de chimie, de la deschidere până în prezent, aproximativ 1.500 de copii s-au bucurat de efectele imprevizibile ale reacțiilor dintre substanțele folosite și mediul înconjurător. 

Platforma educațională

Platforma de e-learning www.hubproedus.ro poate fi accesată de către toți vizitatorii în zona dedicată cursurilor online, unde sunt disponibile 10 calculatoare complet echipate. Pe platformă, copiii pot alege dintr-o gamă variată de activităti: peste 600 de lecții video și audio, 3.000 de fișe de lucru, cursuri, emisiuni, orientare în carieră, quizz-uri, bibliotecă digitală. Până în prezent, platforma are peste 2 milioane de accesări, la care se adaugă alte peste 100.000 de accesări realizate de vizitatorii prezenți în Afi Hub Proedus.

Corpul uman

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în interiorul corpului uman? Puteți afla cum funcționează rinichii, ficatul sau plămânii, care este rolul sistemului muscular, care este traseul mâncării în stomac și ce rol are sistemul digestiv. Toate aceste informații, dar și alte experiențe senzoriale și vizuale sunt disponibile în zona dedicată corpului uman.

Opera Comică

Opera Comică pentru Copiii susține, în cadrul Afi Hub Proedus, o serie de ateliere demonstrative sub titulatura de "Micul Artist", destinate copiilor și adolescenților, ce au ca obiectiv dezvoltarea abilităților și talentelor acestora. Atelierele stimulează copiii, prin intermediul educației non-formale, să își dezvolte pasiunea pentru cunoaștere și să își valorifice creativitatea. Cursurile sunt susținute de specialiști în domeniul respectiv. La atelierele de cor, spre exemplu, participanții își însușesc deprinderile de canto, de la ținuta corporală sau respirație, până la dicție, emisie și articulație. Peste 500 de copii au participat, cel puțin o dată, la unul dintre atelierele demonstrative (actorie, dans, oratorie, muzică) desfășurate în fiecare weekend în Afi Hub Proedus.

Info-educație

De la deschidere până în prezent, peste 2.500 de copii, adolescenți și părinți au beneficiat de cursurile din sala de training. Sesiunile abordează tematici diferite: de la branding personal, leadership, metode și tehnici ale proceselor de învățare non-formală sau luarea deciziilor, până la cum gestionezi rolurile în viața ta, tabere în era covid, dreptul persoanelor în UE sau dezvoltare și orientare în carieră.  

Activități sportiv-recreative

În acest spațiu există și o zonă dedicată activitătilor sportive, în care vizitatorii pot juca șah sau ping pong. Suntem preocupați de implicarea copiilor în activități sportive și am organizat constant cursuri și cantonamente, competiții inter-clase, inter-școlare, interne și internaționale pentru promovarea sporturilor olimpice și de masă (fotbal, handbal, baschet, tenis de câmp, atletism, volei), dar și a unui stil de viață sănătos și activ. Peste 150.000 de elevi au participat, timp de 10 ani, la competițiile sportive organizate de PROEDUS. Deși pandemia nu ne-a mai permis organizarea acestora, am regândit activitățile și sporturile care implică un număr mai mic de participanți. În hub-ul din Afi Cotorceni, fiecare vizitator alocă, cel puțin 15 minute, zonei dedicate activităților sportiv-recreative.