Voluntarii PROEDUS 2.0 s-au alăturat campaniei „DăruiEști în BucurEști”!


Campania de colectare de jucării și rechizite pentru copiii din centrele rezidențiale, centrele de tip familial și de plasament din București - „DăruiEști în BucurEști” - organizată de Primăria Capitalei prin PROEDUS, sub coordonarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism, s-a încheiat pe 28 aprilie 2021. Voluntarii PROEDUS 2.0 s-au alăturat campaniei „DăruiEști în BucurEști” pentru ca sărbătorile Pascale să aducă un zâmbet în plus și un strop de fericire copiilor care nu se pot bucura de ocrotirea familiilor naturale. Pe parcursul a șapte zile, lăzile pregătite de PROEDUS pentru donații s-au umplut văzând cu ochii. La Muzeul Copiilor și la AFI HUB PROEDUS, zeci de jucării și pachete cu rechizite au fost aduse de către copii și părinți, iar pentru respectarea tuturor normelor igienico-sanitare, absolut toate jucăriile au fost dezinfectate prin nebulizare și cu ajutorul lămpilor UV cu ozon.

Peste 700 de jucării donate într-o zi

Este minunat să vezi câți oameni s-au implicat. Prezentăm exemplul unui domn, care a dorit să își păstreze anonimatul, dar care a donat peste 700 de jucării din pluș în cadrul campaniei „DăruiEști în BucurEști”, la punctul de colectare de la Muzeul Copiilor.

Și toate aceste fapte bune au avut loc în Săptămâna Mare, amintindu-ne de vobele Sfântului Ioan Gură de Aur: „Cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!”

Cu alte cuvinte, copiii au descoperit că a dărui este în firea universului, iar puterea de a dărui vine de la Dumnezeu și aduce împăcarea sinelui. Campania „DăruiEști în BucurEști” este un exemplu de generozitate pentru copii și pentru noi toți, un gest mic din partea noastră care a adus bucurie unor suflete dornice de iubire.

 

(Text: Elena Boholț, Foto: Georgiana Neagu)