Siguranță pentru copiii de la AFI HUB PROEDUS și de la Muzeul Copiilor


A demarat proiectul „Vacanță activă în București!” derulat de Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, care se desfășoară în cele două locații ale sale, la Muzeul Copiilor și la AFI HUB PROEDUS!

Ne-am oprit prima oară să vorbim cu doamna Gabriela Alecu, medic de medicină generală – pediatrie, care a fost delegată de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) să deservească centrul de la AFI HUB PROEDUS. Doamna Gabriela Alecu este medic la cabinetele a două școli și o grădiniță din Sectorul 5 și am dorit să aflăm care sunt măsurile de siguranță luate pentru micii școlari aflați în vacanță, ce sunt aduși de părinți să participe la activitățile de la AFI HUB.

„În primul rând, trebuie să știți că tot personalul care lucrează cu micuții elevi este testat pentru COVID-19. Avem teste antigen rapide pe care le facem înainte să aibă contact cu acești copii. Dimineață a fost prezentă aici colega mea, doamna asistent Elena Mânzu, iar eu am venit pentru orele de după-amiază. În cursul zilei de astăzi (n.n. – prima zi a vacanței copiilor petrecută la AFI HUB) au fost testate 23 de persoane și niciuna dintre acestea nu a ieșit pozitiv la testare. Deci, tot personalul de aici este sănătos, iar copiii își desfășoară activitățile în siguranță, privind acest aspect”, ne-a declarat doamna Alecu. Totodată, trebuie să precizăm și faptul că nu sunt testați copiii, ci doar adulții. În cazul în care o persoană ar fi depistată pozitiv la noul coronavirus, aceasta ar fi izolată și imediat ar fi anunțată Direcția de Sănătate Publică București.

Cadrele didactice care desfășoară voluntar activități în cadrul acestui program, împreună cu angajații PROEDUS poartă halate, mănuși și măști de protecție. În plus, la AFI HUB sunt montate mai multe dispensere cu dezinfectanți pentru mâini. Tot pentru a respecta măsurile de protecţie anti-COVID-19, copiii au fost împărţiţi în grupe mici, pentru a putea fi asigurată distanţarea necesară, iar toți copiii cu vârsta de peste 5 ani poartă obligatoriu mască.

Așadar, sunt asigurate toate condițiile de siguranță din punct de vedere medical pentru copiii care trec pragul AFI HUB PROEDUS, situat în incinta AFI Cotroceni (din Bulevardul General Vasile Milea 4, București). Măsuri similare au fost luate și la Muzeul Copiilor, situat în Bulevardul Decebal nr. 11, din Capitală.

Reamintim că în perioada 12 -23 aprilie 2021 PROEDUS a demarat proiectul „Vacanță activă în București!”, unde elevii din clasele 0- IV ai căror părinți/tutori legali (părintele/tutorele legal în cazul familiilor monoparentale) sunt la serviciu pot participa la activități, ateliere și workshopuri. Timp de 10 zile, copiii vor experimenta o nouă abordare a învățării prin activități interactive, motivante, antrenante și amuzante. 

(Text și foto: Elena Boholț)