Prietenul ursuleț, un cadou din campania „DăruiEște în BucurEști”


Iepurași, ursuleți, mașinuțe, păpușele, cățeluși, pisicuțe și multe alte jucării sunt aduse în fiecare zi la punctele de colectare din AFI HUB PROEDUS și Muzeul Copiilor din București, în cadrul campaniei „DăruiEște în BucurEști”. Este o campanie organizată de Primăria Capitalei prin PROEDUS, sub coordonarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism, dedicată copiilor din centrele rezidențiale, centrele de tip familial și de plasament din București.

Pentru că „Dar, din dar se face sărbătoare”, după cum a anunțat Primăria Capitalei pe pagina sa de Facebook, oricine dorește să doneze jucării și rechizite (de preferat noi, ori în stare bună și ambalate) îi poate ajuta pe acești copilași să se bucure de Iepurașul de Paște.

Am întâlnit-o la AFI HUB PROEDUS pe doamna Adina Ion, profesor de sport la Colegiul Tehnic „Media” din București, care a venit să doneze un mare ursuleț panda, din pluș.

„Am aflat de pe Facebook de această campanie și am vrut neapărat să fac o mică bucurie unui copilaș care are nevoie de un prieten și de multă dragoste. Așa că am adus acest ursuleț, care sunt convinsă că va deveni un prieten bun pentru un băiețel sau o fetiță. Să îi aducă un zâmbet pe față și alinare pentru zilele triste”, ne-a spus zâmbind doamna profesor.

Iepurași și felicitări realizate de elevi

La campania „DăruiEște în BucurEști” contribuie și elevii care au participat la proiectul„Vacanța activă în București!”. În cadrul orelor desfășurate la AFI HUB sau la Muzeul Copiilor, elevii au realizat o mulțime de iepurași din pluș și felicitări. Toate vor fi donate copiilor din centrele rezidențiale, centrele de tip familial și de plasament din București.

De la cei mai mici, la cei mai mărișori, elevii și-au folosit toată îndemânarea de care au dat dovadă pentru realizarea iepurașilor și au scris mesaje impresionante pe felicitările de Paște:

„Dragă copile,

Eu nu știu cum te numești sau dacă ești fată sau băiat sau ce vârstă ai. Dar știu că o să te bucuri de iepurași. Îmi pare rău că nu ai o familie. Paște fericit!”

Precizăm, cu această ocazie, că cei care doresc să facă o faptă bună pentru micuții mai puțin norocoși, o pot face în perioada 21 - 28 aprilie 2021, în intervalul orar 10:00 - 18:00. Donațiile se fac la Muzeul Copiilor (Bd. Decebal nr. 11) și în AFI HUB PROEDUS (Bulevardul General Vasile Milea 4 - în incinta AFI Cotroceni - la etaj). Toate jucăriile primite vor fi sterilizate și oferite în condiții de siguranță copiilor.  (Text și foto: Elena Boholț)