O experiență deconectantă: Virtual Reality Games


V-ați imaginat vreodată cum ar fi să vă distrați într-o lume virtuală? La AFI HUB PROEDUS, copiii care vor să trăiască experiența imersivă se pot relaxa cu Virtual Reality Games. Sunt foarte mulți elevi care se distrează aici, iar experința virtuală este una dintre atracțiile de la AFI HUB, indiferent de vârstă. Este o zi de sâmbătă, iar Teodora Toma, o tânără subțirică și zâmbitoare tocmai a terminat de vizionat „Large Pendulum” în scaunul de jocuri VR.

„Am 18 ani și sunt elevă la Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu, din Sectorul 1. Eu vin aici, la PROEDUS, de două luni. Particip și la anumite cursuri, dar cel mai mult mă încântă că îmi fac noi prieteni și pot să socializez cu toată lumea. Aici, în scaunele cu realitatea virtuală am văzut un fel de carusel, ca o pendulă în care mă dădeam peste cap. Nu este prima oară când vin și îmi place experiența virtuală”, a declarat Teodora.

Între timp, alte grupuri de copii își așteptau rândul la jocurile VR. După ce două puștoaice, care nu păreau să aibă mai mult de 10 ani, au văzut „Ocean Adventure”, a venit rândul altor două fete, eleve în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Ştefan Odobleja. Am stat de vorbă cu Ana Mara Valentina Călin, care are 17 ani: „Am văzut Iron Soul și mi se pare realist. Chiar mi-a plăcut. Jocul este făcut în așa fel încât totul pare real, totul se mișcă odată cu tine, cu imaginea... M-a entuziasmat!”

Cu alte cuvinte, realitatea virtuală deschide ușa către noi orizonturi, oferind copiilor un nou nivel de experiență. Hai și tu! (Text și foto: Elena Boholț)