La AFI HUB PROEDUS învățăm și ne distrăm în familie!


Activitățile Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS sunt modele de bună practică în materie de educație nonformală la nivelul întregului București. O dovadă grăitoare este exemplul doamnei Teodora Gușă, mamă a trei copii, care este și profesor pentru învățământul primar. Aproape la fiecare sfârșit de săptămână, bifează activitățile de la AFI HUB.

„Am început să frecventăm activitățile de la AFI HUB PROEDUS în urmă cu 3-4 săptămâni. Am venit aici în mod special pentru fiica mea cea mare, Estera, care are 10 ani, la un atelier de gestionare a emoțiilor, pentru că este o fire sensibilă, emotivă. Am înscris-o la atelierul domnului actor Cristin Tomi, iar fata a fost foarte încântată”, a spus doamna Gușă.

Deoarece copiii sunt mititei, Teodora Gușă trebuie să facă în așa fel încât să îi poată supraveghea pe toți. Doar Estera este deoacamdată la școală, căci frățiorii ei sunt mai mici: Jonatan are 5 ani, iar Emily are 3 ani. În timp ce stăteam de vorbă cu mama celor trei ștrengari, ei construiau de zor câte ceva la locul de joacă sau erau captivați de piesele de șah.

„Să știți că anul trecut am participat și la Festivalul Fulgilor de Nea, citeste.ro și la multe altele. Cam la tot ce face PROEDUS. Sunt activități foarte bune și interesante pentru copii. Ar trebui să scrie toată presa despre ce se întâmplă aici și să fie mai mult popularizate aceste ateliere. Toți cei trei copii ai mei sunt pasionați de arte. Îi aduc la pictură, la desen, iar băiețelul este foarte interesat de corpul uman. Nu este dată să venim la AFI HUB și să nu se uite și la mulajele de aici”, a povestit plină de entuziasm mama micuților. Am întrebat-o dacă nu sunt atrași și de tablete sau telefoane, iar răspunul sincer, nu a întâziat să apară: „Să știți că nu sunt pasionați de telefoane sau de calculator, deși avem acasă, mai ales că Estera chiar are nevoie pentru școală. Dar pentru că sunt trei, își găsesc mereu câte ceva de făcut. Se joacă împreună: decupează, colorează, modelează plastilină... Cel mai ambițios dintre ei este Jonatan. Sunt curioasă ce-i va plăcea când va începe școala”.

Deci, la AFI HUB PROEDUS învățăm și ne distrăm în familie!

(Text și foto: Elena Boholț)