Asamblarea kiturilor educaționale i-a captivat pe copiii de la AFI HUB PROEDUS!


La AFI HUB PROEDUS, care se află în incinta AFI Cotroceni, zeci de copii ai claselor 0-IV, ce se află în vacanță, au participat la proiectul „Vacanță activă în București!”. În prima săptămână, de luni până vineri, și-au desfășurat activitatea șapte grupe de elevi, patru în intervalul orar 08:00-12:00, iar alte trei grupe în intervalul 14:00-18:00. Copiii au participat la o mulțime de activități, de la exerciții de tip „energizer”, cunoaștere și autocunoaștere, exerciții de memorie, informații despre mediul înconjurător, ghicitori, storytelling, au primit fișe de lucru din cadrul platformei Self Learning Hub (www.hubproedus.ro) și au vizionat diverse filmulețe educative din cadrul Da Vinci Kids (https://www.davincikids.tv/ro/).

Grupele copiilor de la AFI HUB PROEDUS au fost următoarele:

În intervalul orar 08:00-12:00: „Broscuțe” (coordonată de formatorii PROEDUS Ionela Rogojinaru și Savu Alexandru); „Astronauți” (coordonată de Ramona Manole și Cristiana Elena Stoian), „Nemo” (coordonată de Ana Zvirid și Alexandru Vasile), „Fluturași” (coordonată de Claudia Nițoi și Nicușor Stoica).

În intervalul orar 14:00-18:00: „Dino” (coordonată de formatorii Claudia Nițoi și Nicușor Stoica), „Piloți” (coordonată de Ana Zvirid și Alexandru Vasile), „Pinguini” (coordonată de Ionela Rogojinaru și Savu Alexandru).

Fiecare echipă de coordonatori are în responsabilitate două grupe de copii, respectiv o grupă/interval. Toate activitățile sunt derulate de către angajații PROEDUS, însă periodic aceștia au primit ajutorul și din partea unor profesori voluntari.

Un soare din gumă de mestecat și o lună din cașcaval!

În prima săptămână din „Vacanță activă în București!” au fost și activități practice, diferite în fiecare zi, cum ar fi asamblarea kitului „Barca solară” prin care au învățat despre beneficiile folosirii energiei solare (acest kit este pus în mișcare cu ajutorul energiei solare), kitul de experimente chimice – lava lamp -, asamblarea sistemului solar, un kit cu un „Iepuraș de Paște” sau kitul ce conținea sistemul osos uman.

Din Grupa Dino, Sabina, care are 9 ani, a spus că ei îi place cel mai mult planeta Uranus, așa că a modelat-o dintr-o spumă specială, de culoare albastră. Sabina a și desenat pe o coală albă Soarele – pe care l-a colorat roșu – și luna – de culoare galbenă -. Am întrebat-o de ce ales aceste culori și mi-a răspuns fără să ezite, cu o sinceritate irezistibilă, că Soarele este roșu, deoarece ea își imaginează că este din gumă de mestecat, iar luna este galbenă, căci seamănă cu un cașcaval!

De la Grupa Piloților, Mihai Alexandru, un băiețel care are 11 ani, a asamblat tacticos barca solară, căreia i-a citit înaite, cu mare atenție, instrucțiunile. O jucărie ingenioasă pe care abia aștepta să o testeze acasă. El a spus că a fost încântat și de filmulețele PAXI-Sistemul Solar, de unde a aflat despre panouri voltaice, captoare solare, eoliene, energia vântului și a apei și multe altele.

(Text și foto: Elena Boholț)