AFI HUB PROEDUS, o alternativă a timpului liber din vacanță!


Vacanța școlară este mereu așteptată de elevii mici și mari, însă, de multe ori, tinerii spun că nu prea știu cu ce să-și umple timpul liber. La AFI HUB PROEDUS, adolescenții au o reală alternativă de petrecere a zilelor de vacanță. În timp ce mulți participă la cursurile gratuite, pe cele mai variate teme, alții se bucură de momente de relaxare descoperind jocuri noi pe computer ori se distrează cu o partidă de ping-pong! Toate acestea sunt puse la dispoziție de echipa PROEDUS, care oferă tinerilor noi modalități de cunoaștere și multiple alternative a petrecerii timpului liber într-un mod activ.

Le-am întâlnit la AFI HUB pe Iulia Matei și Denisa Avram, două prietene, ambele în vârstă de 15 ani, eleve la Colegiul Național Iulia Hasdeu, din Capitală. Se bucurau de o oră de relaxare în fața calculatoarelor aflate la dispoziția tinerilor pentru a învăța ori pentru a se recrea.

„Sunt clasa a IX-a, la filologie, la Colegiul Iulia Hasdeu. Am venit împreună cu prietena mea, de data aceasta să ne petrecem timpul liber. Eu mă joc Monopoly, dar nu sunt prea pasionată de jocurile pe calculator. Acum fiind în vacanță, am zis să profit”, a spus Iulia. Am aflat de la ea că s-a înscris ca voluntar la PROEDUS în luna noiembrie, anul trecut și că de atunci vine săptămânal, cam de două-trei ori. Dintre cursurile și atelierele la care a participat, i-a plăcut cel mai mult un curs de supraviețuire în deșert.

Denisa, care se juca și ea la un computer, chiar lângă prietena sa, a zis că ei și Iuliei le place să se mai joace și ping-pong, de câte ori mesele sunt libere. Nu de alta, dar sunt mulți tineri pasionați de tenisul de masă și uneori ai ceva timp de așteptat, mai ales în zilele de la sfârșitul săptămânii. În timpul liber, Iulia a spus că este pasionată de echitație și că îi place să își petreacă timpul cu prietenii, iar Denisa a mărurisit că preferă să deseneze și îi plac mult animalele.

Altfel spus, la AFI HUB te poți relaxa sau îți poți consolida cunoștințele accesând simplu și ușor, cu doar câteva click-uri, platforma educațională www.hubproedus.ro! (Text și foto: Elena Boholț)